Product & Gebruik

Is Odorex Extra Dry schadelijk voor mijn huid?
Nee, Odorex Extra Dry is niet schadelijk voor de huid.
De werking van het actieve bestanddeel van Odorex berust op het afsluiten van de zweetklieren onder de oksels. Hierdoor ontstaat de verminderde transpiratie onder de oksels. De transpiratie wordt overgenomen door andere delen van het lichaam waar zich minder zweetklieren bevinden. Het lichaam kan nog steeds blijven transpireren. De transpiratie wordt echter beter verdeeld. Voor een optimale werking is het wel belangrijk om het advies en de gebruiksaanwijzing (weergegeven op de verpakking) op te volgen.
Hoe gebruik ik Odorex Ultra Protect voor het beste resultaat?
's Avonds voor het slapen gaan aanbrengen op de gewassen huid. Het is belangrijk dat de huid goed droog is, voordat je Odorex Ultra Protect aanbrengt. Het product wordt het beste opgenomen wanneer je lichaam in rust is. Deze bescherming blijft actief de volgende dag.
We adviseren de Ultra Protect Cleargel niet aan te brengen direct na het ontharen. Let op! Om eventuele vlekken te voorkomen is het belangrijk dat je Odorex Ultra Protect goed laat opdrogen, voordat de (nacht)kleding wordt aangetrokken.
Hoe lang duur het ongeveer voordat mijn oksel droog aanvoelt na het opbrengen van Odorex Ultra Protect?
Dit is afhankelijk van de hoeveelheid die je aanbrengt. Normaal gesproken maar enkele minuten.
Na hoeveel tijd na gebruik weet ik dat Odorex Ultra Protect werkt?
Al na enkele minuten, bij de eerste inspanning.
Hoe lang blijft de werking van Odorex Ultra Protect actief?
Tot wel 48 hrs!
Hoe lang blijft de geur van Odorex Ultra Protect actief?
Tot wel 48 hrs!
Is Odorex Ultra Protect een anti-transpirant?
Ja. Door de extra effectieve anti-transpirant formule blijft Odorex Ultra Protect langer werkzaam dan een reguliere deodorant.
Is Odorex Ultra Protect veilig voor zwangere vrouwen?
Ja. De grondstoffen die in Odorex Ultra Protect gebruikt worden staan niet bekend als ingrediënten die de ongeboren vrucht zouden kunnen schaden.
Daarnaast staan de grondstoffen ook niet bekend als grondstoffen die opgenomen worden door de huid. Toch kun je tijdens de zwangerschap niet voorzichtig genoeg zijn, daarom adviseren wij om het gebruik zoveel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld door het alleen te gebruiken voor speciale gelegenheden.
Wat is het verschil tussen de Odorex roller en Odorex Ultra Protect Cleargel?
Niet iedere roller is tegen witte strepen, de Ultra Protect Cleargel wel. Daarnaast is dit een gel in een stick. De basis van de formulering is dan anders dan van een roller.
Hoe ziet Odorex Ultra Protect Cleargel eruit?
Het is een heldere, transparante gel.
Geeft Odorex Ultra Protect Cleargel witte strepen af?
De deodorant beschermt tegen witten strepen. Er is geen garantie dat het witte strepen voorkomt.
Zit er alcohol in Odorex Ultra Protect Cleargel?
Ja.
Wat betekent '48h anti-transpirant'
Alle Odorex producten worden getest in een onafhankelijk testlaboratorium op de anti-transpirant werking.
Dit wil zeggen dat ieder product door een dermatoloog op de oksels van vrijwilligers wordt getest. Deodorants die 48h anti-transpirant zijn, bieden je 48h gegarandeerde zekerheid.
Kan ik Odorex ook gebruiken na het ontharen?
Na het ontharen kun je het beste een deodorant gebruiken die geen alcohol bevat.
Odorex rollers en sprays bevatten geen alcohol. De Odorex Satin Care spray is uitermate geschikt voor gebruik na het ontharen.
Wat betekent 'antibacterieel' en wat doet dat in een deodorant?
Antibacterieel betekent dat er ingrediënten in het product zitten die bacteriën bestrijden.
Transpiratievocht is van zichzelf geurloos. Transpiratie gaat pas ruiken op het moment dat het in contact komt met bacteriën. Deze zitten van nature op de huid en ook op kleding. Als een deodorant bacteriën bestrijdt, ontstaat er dus minder snel lichaamsgeur!
Wat betekent 'hypoallergeen'?
Allergenen zijn de stoffen die allergische reacties kunnen veroorzaken.
Hypoallergeen wil zeggen dat het product slechts een klein risico van allergische reacties met zich meebrengt. Als je dus een gevoelige huid hebt, is het aan te bevelen producten te gebruiken die hypoallergeen zijn. Odorex Sensitive Care roller en spray zijn zeer geschikt voor gebruik wanneer je een gevoelige huid hebt.
Wat betekent 'dermatologisch getest'?
Alle Odorex producten worden dermatologisch getest.
Dit wil zeggen dat ieder product door een dermatoloog op de huid van vrijwilligers wordt getest om de kans op huidirritaties te minimaliseren.
Wat betekent 'dermatologisch goedgekeurd'?
Alle Odorex producten worden dermatologisch getest.
Dit wil zeggen dat ieder product door een dermatoloog op de huid van vrijwilligers wordt getest om de kans op huidirritaties te minimaliseren. Als het product goed uit de test komt geeft de dermatoloog vervolgens een goedkeuring.
Kan ik Odorex ook gebruiken als ik een (licht)gevoelige huid heb?
Speciaal voor de gevoelige huid heeft Odorex de Sensitive Care roller en spray.
Deze deodorant gaat huidirritaties tegen en bevat katoenolie, welke de gevoelige huid verzorgt. Bovendien is de deodorant mild voor de huid en bevat geen alcohol.
Bevatten de Odorex producten parabenen?
Nee, alle producten van Odorex zijn vrij van parabenen.
Hoe werkt Odorex Extra Dry?
Odorex Extra Dry gebruik je bij overmatige transpiratie, of op momenten waarop je extra bescherming tegen transpiratie kunt gebruiken.
Bijv. op warme dagen, bij het dragen van bepaalde (bedrijfs-)kleding of op (in)spannende momenten (sollicitatie, bruiloft, examen, presentatie).
Hoe lang werkt Odorex Extra Dry?
De werking van Odorex Extra Dry is afhankelijk van de mate waarin iemand transpireert, dus dit kan verschillen per persoon.
Odorex Extra Dry lotion, depper en spray beschermen gemiddeld meer dan 3 dagen tegen transpiratie. Odorex Extra Dry cr ème beschermt gemiddeld tenminste één hele dag tegen transpiratie.
Waar gebruik je Odorex Extra Dry?
Odorex Extra Dry is bedoeld voor gebruik onder de oksels.
Kan ik de Odorex Extra Dry spray ook gebruiken op andere plaatsen dan de oksels, zoals op de voeten, de rug of het hoofd?
Odorex Extra Dry spray is bedoeld voor onder de oksels. De tests die gedaan zijn voor het product zijn ook gericht op gebruik onder de oksel.
Hoe lang is Odorex Extra Dry houdbaar?
Na opening is Odorex Extra Dry tenminste 12 maanden houdbaar. Sluit de flacon/de tube wel goed af met de dop.
Hoe vaak gebruik ik Odorex Extra Dry?
Odorex Extra Dry lotion, Extra Dry depper en Extra Dry spray bieden een meerdaagse bescherming tegen overmatige transpiratie en hoeven daarom slechts 2 à 3 keer per week gebruikt te worden.
Door de unieke formule blijft Odorex Extra Dry langer werkzaam dan een reguliere deodorant. Het exact aantal dagen bescherming varieert per persoon. Zo zijn er mensen die Odorex Extra Dry om de dag gebruiken om zeker te zijn van droge oksels, maar er zijn zelfs ook gebruikers die slechts één keer per week Odorex Extra Dry hoeven aan te brengen en toch de hele week droge oksels houden. Om deze reden adviseren wij een gebruik van 2 à 3 keer per week. Odorex Extra Dry crème is een dagelijkse variant, en beschermt gemiddeld ten minste één gehele dag tegen overmatige transpiratie.

Wij adviseren je om zelf uit te testen welke gebruiksfrequentie het beste bij je past.
Is Odorex Extra Dry veilig voor mijn kleding?
Odorex Extra Dry is veilig voor je huid en kleding mits de gebruiksaanwijzing nauwkeurig (!) wordt opgevolgd.
Laat Odorex Extra Dry goed opdrogen alvorens je jouw (nacht-)kleding aantrekt.
Hoe gebruik ik Odorex Extra Dry?
Odorex Extra Dry lotion, depper en spray bieden een meerdaagse bescherming tegen overmatige transpiratie en hoeven daarom slechts 2 à 3 keer per week gebruikt te worden.
Je brengt Odorex Extra Dry 's avonds voor het slapengaan aan en kunt de volgende dagen gewoon wassen of douchen. Odorex Extra Dry crème biedt een dagelijkse bescherming, en kan gewoon
's ochtends na het wassen of douchen aangebracht worden. Lees voor het gebruik de gebruiksaanwijzing op de bijsluiter zorgvuldig. Daarbij is het belangrijk het product goed te laten indrogen alvorens je jouw kleding aantrekt en dus contact met de kleding vermijdt zolang de oksels niet goed droog zijn.
Mag/moet ik naast Odorex Extra Dry nog een (reguliere) deodorant gebruiken?
Door de unieke formule blijft Odorex Extra Dry langer werkzaam dan een reguliere deodorant. De werking is dermate effectief, dat het gebruik van een reguliere deodorant niet nodig is.
Uiteraard mag het wel. Veel gebruikers van Odorex Extra Dry gebruiken 's ochtends als extra nog een reguliere deodorant, bijvoorbeeld om de geur of voor een fris gevoel.
Kan ik Odorex Extra Dry ook gebruiken als ik een (licht)gevoelige huid heb?
Speciaal voor de licht gevoelige huid heeft Odorex Extra Dry een crème ontwikkeld.
Deze crème biedt niet alleen bescherming tegen (overmatige) transpiratie, maar is ook -dankzij de milde formulering- geschikt voor de licht gevoelige huid. De Odorex Extra Dry crème bevat geen alcohol, is hyperallergeen en kan zelfs na het ontharen gebruikt worden. Odorex Extra Dry crème is bedoeld voor dagelijks gebruik en kan je 's ochtends aanbrengen.
Kan ik Odorex Extra Dry ook gebruiken na het ontharen?
Na het ontharen moet je tenminste één dag wachten voordat je Odorex Extra Dry lotion, depper of spray kunt gebruiken.
Je kunt wel Odorex Extra Dry crème gebruiken, deze is geschikt voor gebruik direct na het ontharen (of bij een lichtgevoelige huid). Odorex Extra Dry crème is bedoeld voor dagelijks gebruik en kan je 's ochtend aanbrengen.
Mag ik Odorex Extra Dry gebruiken tijdens mijn zwangerschap?
De grondstoffen die in Odorex Extra Dry gebruikt worden staan niet bekend als ingrediënten die de ongeboren vrucht zouden kunnen schaden.
Daarnaast staan de grondstoffen ook niet bekend als grondstoffen die opgenomen worden door de huid. Toch kun je tijdens de zwangerschap niet voorzichtig genoeg zijn, daarom adviseren wij om het gebruik zoveel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld door het alleen te gebruiken voor speciale gelegenheden.
Wat is allantoïne?
Allantoïne is een ingrediënt dat een verzachtende en verzorgende werking heeft op de huid.

- Contact & Service
- Alle Odorex deo's
- Tips & Acties

Heb je bij het opbrengen van een deo na het scheren last van een prikkerig gevoel? Probeer dan eens Odorex Satijn Zacht. Deze milde deo is niet alleen zacht voor je huid, maar verzorgt deze ook met puur natuurlijke katoenolie en jasmijn!