Vragen

Ik heb veel last van overmatige transpiratie. Wat kan ik hier aan doen?
Heb je dagelijks veel last van transpiratie, dan kan dat verschillende oorzaken hebben.
In de meeste gevallen transpireer je meer als je - bijvoorbeeld - weinig slaapt, veel (scherp) gekruide gerechten eet, spannende dingen meemaakt of te zwaar bent. Maar is je leefstijl heel gewoon en transpireer je toch behoorlijk veel, dan kan het zijn dat je 'gewoon' meer transpireert dan anderen. Is dit het geval, dan valt er gelukkig wat aan te doen (probeer eens Odorex Extra Dry, dat werkt bij 99 van de 100 mensen bijzonder goed). En mocht je nu toch tot het kleine groepje mensen behoren met extreem sterke transpiratie (ook wel hyperhidrosis genoemd), neem dan contact op met je huisarts of een dermatoloog.
Waarom scheiden we geur af?
De zweetklieren produceren een geurloze substantie. De klassieke transpiratiegeur is het resultaat van de tussenkomst van de bacteriën op de huid.
Voornamelijk op de okselhuid kan transpiratie niet gemakkelijk verdampen en bacteriën kunnen er zich sneller vermenigvuldigen. Deze overmatige vochtigheid en onaangename geur kan verholpen worden door het gebruik van een deodorant of anti-transpirant.
Is het schadelijk om transpiratie te belemmeren door het gebruik van een anti-transpirant?
Aangezien de transpiratie onder de oksels slechts 1% van het totaal vertegenwoordigt, heeft het tegengaan van deze transpiratie met een anti-transpirant, die aluminiumzouten bevat, geen invloed op het vermogen van het lichaam om af te koelen.
Dit wordt overgenomen door de rest van het lichaam wat ook niet betekent dat er op die plaatsen meer getranspireerd wordt omdat dit verdeeld wordt over het hele lichaam. Het gebruik van anti-transpiranten is niet schadelijk want deze blijven op het huidoppervlak. Als ze in de poriën zouden binnendringen zouden ze maandenlang werkzaam blijven. In de loop van de dag worden de anti-transpirant ingrediënten geactiveerd en geëlimineerd door het zweet, het afschilferen van de huid, het douchen enz.
Wat betekent 'dermatologisch getest'?
Alle Odorex producten worden dermatologisch getest.
Dit wil zeggen dat ieder product door een dermatoloog op de huid van vrijwilligers wordt getest om de kans op huidirritaties te minimaliseren. Als het product goed uit de test komt geeft de dermatoloog vervolgens een goedkeuring.
Ik heb een hele gevoelige huid, kan ik wel Odorex Extra Dry gebruiken?
Voor mensen met een gevoelige huid heeft Odorex de Extra Dry crème.
Deze is minder sterk geconcentreerd dan de andere Extra Dry producten en kan zelfs na het scheren worden aangebracht.
Wat is het verschil tussen een deodorant en een anti-transparant?
Een deodorant voorkomt lichaamsgeur door een bacterieremmende werking en het gebruik van parfum.
Een deodorant gaat echter geen transpiratie tegen. Een anti-transpirant bevat actieve bestanddelen die transpiratie verminderen door de afscheiding van transpiratievocht tegen te gaan en lichaamsgeur te maskeren. Door het gebruik van een anti-transpirant zoals Odorex blijf je dus droger en heb je minder last van transpiratiegeur.
Ik heb gehoord dat je borstkanker kan krijgen van stoffen (aluminiumzouten) die in deodorant/anti-transpirant producten zitten. Klopt dat?
Deodorant en anti-transpirant producten kun je veilig gebruiken.
Regelmatig doen zich in de media verhalen de ronde over schadelijke stoffen in deodorants en anti-transpirant producten. Laat u zich door deze geruchten niet misleiden: het gebruik van deze producten is volkomen veilig. U kunt met een gerust hart deodorants en anti-transpirant producten gebruiken. Geruchten over deodorants en borstkanker zijn de wereld ingekomen toen onderzoekster Philippa Darbre van de Universiteit van Reading over dit onderwerp een artikel publiceerde. Haar artikel was echter gebaseerd op een onderzoek dat niet aan wetenschappelijke standaarden voldeed. Haar argumenten konden niet wetenschappelijk worden onderbouwd. Helaas heeft het gerucht zich als een olievlek verspreid en heeft dit onnodig veel mensen verontrust.

Wetenschappelijke studies die volgden, toonden geen van alle aan dat deodorants en anti-transpirant producten schadelijk zouden zijn voor de gezondheid. Onder meer een studie van oktober 2002, gepubliceerd in de Journal of the National Cancer Institute, heeft aangetoond dat u geen vergroot risico op borstkanker loopt als u deodorant gebruikt, ook niet als u daarvoor de oksel heeft onthaard. Dit wordt bevestigd door de KWF Kankerbestrijding. Om het misverstand uit de wereld te helpen, heeft de Nederlandse Cosmetica Vereniging een folder uitgebracht. De inhoud hiervan is afgestemd met de Voedsel en Waren Autoriteit en KWF Kankerbestrijding. Samen onderschrijven zij de conclusie dat deodorants en anti-transpirant producten veilig zijn.

Voor verdere informatie:
http://www.ncv-cosmetica.nl/
http://preventie.kwfkankerbestrijding.nl/
Waarom transpireren we?
Transpireren is een natuurlijk afkoelsysteem van het lichaam. Het produceren van zweet zorgt ervoor dat onze lichaamstemperatuur op peil gehouden wordt.
Het transpiratievocht komt op de huid terecht en daar verdampt het. Op deze manier worden de daaronder liggende bloedvaten afgekoeld. De hersenen geven aan wanneer en in welke mate de zweetklieren aan het werk moeten. Deze zweetklieren bevinden zich over het gehele lichaam. Er zijn eccriene klieren en apocriene klieren. Eccriene klieren regelen de lichaamstemperatuur en komen over het gehele lichaam voor met een concentratie in de voetzolen, handpalmen en in de oksel. Apocriene klieren geven reukstoffen af en zijn de oorzaak van de bekende zweetlucht. Zij bevinden zich niet over het gehele lichaam, maar in bepaalde regio's van de huid, zoals in de oksel, de schaamstreek en rond de tepel. De zweetproductie in deze laatste poriën wordt bepaald door hormonale en emotionele invloeden, zoals stress, angst of opwinding. Deze zweetporiën produceren een melkachtige, geurloze substantie. De tussenkomst van bacteriën zorgt voor een vervelende zweetgeur. Het gebruik van een deodorant of een anti-transpirant kan dit tegengaan.

- Contact & Service
- Alle Odorex deo's
- Tips & Acties

Heb je bij het opbrengen van een deo na het scheren last van een prikkerig gevoel? Probeer dan eens Odorex Satijn Zacht. Deze milde deo is niet alleen zacht voor je huid, maar verzorgt deze ook met puur natuurlijke katoenolie en jasmijn!