Voel je fit: 5 beweegtips zonder sportschool!

Gezonder, fitter en minder gestrest: door regelmatig te bewegen zit je beter in je vel. Hoe je dat doet zonder ellenlange sportsessies? Lees de vijf tips!

Dertig minuten per dag bewegen is voldoende om in je lichaam stofjes vrij te laten komen waar je blij van wordt. Dat klinkt lang, maar je kunt het natuurlijk ook slim indelen. Effectief bewegen kun je ook doen in tweemaal een kwartier, of drie keer tien minuten. Elke beweging die de hartslag verhoogt en de ademhaling versnelt, die TELT!

1. Wacht eens even…. 

Op hoeveel momenten van de dag sta je te wachten? Vaak toch? Na schooltijd op de kinderen, als de aardappels koken of in de rij bij de kassa. Ook dan kun je vanalles met je lichaam doen. Op je tenen staan, door je knieën buigen of je bekkenbodemspieren in beweging zetten. En strek ook eens een paar keer je armen als je onder de douche staat. Daag jezelf uit om zoveel mogelijke originele wachtfitness te bedenken!

 2. Happy huishouden 

Het huishouden doen is de beste sportschool die er is. Bedden opmaken, stoffen, dweilen of de ramen lappen: allemaal super effectief. Naast dat het goed voor je lichaam is, maakt een schoon en opgeruimd huis ook je hoofd lekker leeg. Een win-win situatie.

3. I feel like dancing 

Van dansen word toch iedereen blij? En vooral op je favoriete nummers. Dansen is een fantastische manier om in beweging te zijn. Spreek met jezelf af om elke dag 3 nummers te kiezen en er intensief op te dansen. En laat de rest van het gezin meedoen. Zo word bewegen iets van jullie allemaal!

4. Maak je werkpauze sportief 

Heb je pauze op het werk? Ga niet koffieleuten in de koffiekamer, maar nodig je collega’s uit om een eindje te wandelen. Dat is niet alleen gezellig, maar bewegen in de frisse buitenlucht zorgt er ook voor dat je beter en dieper slaapt. Zo word je elke dag uitgerust en met nieuwe energie wakker!

5. Liefdesfitness op de bank 

Ook als jullie ’s avonds op de bank voor de televisie zitten kun je bewegen. Stretch regelmatig terwijl je op de bank zit. Leg de afstandsbediening weg en loop steeds naar de tv als je wilt zappen. Of start een romantische zoenpartij met je partner. Ongemerkt beweeg je een hoop. 

Bij ’n actief leven hoort ’n actieve deo! 

Als je dagelijks minstens een half uur beweegt, dan wil je natuurlijk wel lekker fris blijven. Odorex heeft jarenlange ervaring om in elke situatie te weten welke bescherming jij nodig hebt om je vertrouwd en fris te voelen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste informatie over nieuwe producten, speciale aanbiedingen en leuke acties.
TERUG