Oksels waxen in vijf stappen

In de zomer wil iedereen toch zachte, gladde oksels zonder rode bultjes? Waxen is een goede optie om zo lang mogelijk plezier te hebben van haarloze oksels. In vijf stappen geven we je tips en tricks hoe je dit zo slim (en pijnloos mogelijk!) aanpakt.

Om thuis je oksels te harsen heb je het volgende nodig: harde, striploze hars, een spatel, talkpoeder en een harsverwarmer. Harde hars werkt niet door plakkerigheid, maar doordat het haren inkapselt. 

Stap 1: Voorbereiding 
Zorg ervoor dat je okselhaartjes niet te lang zijn. Knip ze af tot een lengte van 0,5 tot 1 cm. Door te kiezen voor de juiste lengte, wordt het harsen minder gevoelig. Maar let op: de haren mogen ook niet te kort zijn, omdat de hars dan minder “grip” op de haarwortels heeft.  Maak de huid daarna goed schoon, droog en vetvrij. Smeer je okselhuid altijd eerst in met talkpoeder (ongeparfumeerde babypoeder), voordat je hete wax opsmeert. Talkpoeder absorbeert vet en vocht en zorgt dat de hars minder aan de huid plakt.  

Stap 2: Let op de richting van de haargroei 
Okselharen groeien in minimaal twee en soms zelfs in wel drie verschillende richtingen. Houd daar rekening mee bij het aanbrengen van de warme hars. Insmeren doe je altijd in de richting van de haargroei. De oksels harsen gebeurt dus in minimaal 2 of 3 stappen per oksel.  Tip: zelf hars opsmeren is meestal erg onhandig, omdat je maar één hand kunt gebruiken. Roep daarom de hulp in van een vriendin, partner, zus of moeder.  

Stap 3: Smeer de wax op je oksel 
Breng de hars op temperatuur met de verwarmer of au bain-marie. Smeer daarna de warme, dikke en vloeibare hars met een spatel op je oksel. Laat de hars vervolgens afkoelen zodat er een dun plastic laagje overblijft.  

Stap 4: Span de huid goed aan
Nu ga je de hars binnen enkele seconden verwijderen. Voor het beste resultaat moet je de huid flink aanspannen. Aanspannen betekent dat je de huid niet verder naar boven kunt trekken, dus wees daar niet te voorzichtig mee.  

Stap 5: Verwijder de harsstrip in één beweging
Maak een puntje los van de hars om deze te kunnen gebruiken als een lipje. Trek de hars vervolgens in één beweging van je oksel tegen de haargroei in. 

Goede verzorging: Odorex Satijn Zacht!
Net na het harsen kun je het beste je oksels even afspoelen met water en de gladde huid vervolgens een paar uur laten rusten. Gebruik de weken daarna Odorex Satijn Zacht roller voor de optimale verzorging. Deze zachte, verzorgende deo vertraagt de haargroei en heeft een heerlijke jasmijn geur. 

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste tips, aanbiedingen en leuke acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.
TERUG